25 Nisan 2017 Salı

2016 İSMEK FESHANE SERGİSİ-ZAMANSIZ MEKAN SERGİSİ

Muhteremle sergiye
İsmek Feshane sergisi branş resimlerinin sonuna geldik.
Bugünden itibaren yayınlayacağım 6 bölümlük "Zamansız Mekan (Saray-ı Hümayun)" sergisi ile 2016 İsmek Feshane sergisi resimlerini bitiriyorum.
Bugünkü bölümün konusuna gelirsek;
Geçen yıl Feshane'de ki sergide Haliç salonunun bir kısmında ayrıca bir sergi çalışması vardı.
Sanat ve Tasarım bölümüne ait branşlar (Minyatür, Ebru, Hüsn-i Hat, Tezhip, Katı', Seramik, Çini, Cam Boyama, Sedef Kakma, Kaligrafi, Kalem İşi, Ahşap Oyma, Bilimsel Bitki Çizimi v.b.) ortak bir çalışma yapmışlar.
Çalışmanın adı "Zamansız Mekan (Saray-ı Hümayun)"
Sergide ki eserlerin daha ayrıntılı ve net resimlerini 👉BURADA görebilirsiniz.



Zamansız Mekân Saray-ı Hümayun sergisinin açılışı hakkındaki haber;
Yıl Boyunca “İSMEK’in Ustaları” üst başlığı ile düzenlenen on sergiden birisi olan “Zamansız Mekân Saray-ı Hümayun ve Doğayı Paylaşan Bitkiler ve Hayvanlar” sergileri 2016 İsmek yıl sonu sergisinde Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergilendi. 
Birbirinden göz alıcı eserlerden oluşan Zamansız Mekân Saray-ı Hümayun ve Doğayı Paylaşan Bitkiler ve Hayvanlar sergilerinin açılışında söz alan usta sanatkâr Etem Çalışkan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Osmanlı Devleti her zaman sarayda sanatçılara destek olmuştur. Çok değerli sanatçılar yetiştirmiştir. Biz de o sanatın devamı için uğraşan kimseleriz. Hem sanatçı olarak hem öğretici olarak görevliyiz. Biz bu görevleri kendimizde onurla taşıyoruz. Halk Sanatı, Anadolu sanatı, Rumeli sanatı; bütün bunların kaynağı insandır. Sanat olduktan sonra sanatçı mutlaka bir destek bulacaktır, diyerek sizleri saygıyla selamlıyorum.”
İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Ali Koca, serginin açılışında yaptığı konuşmada “Sergilerimiz de emeği geçen hocalarımıza, öğrencilerimize, çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:  “Değerli hocalarım, kıymetli sanatseverler ve sevgili İSMEK ailesi, hepiniz hoş geldiniz. Zamansız Mekân Saray-ı Hümayun ve Doğayı Paylaşan Bitkiler ve Hayvanlar isimli sergilerimizin açılışı için buradayız. Zamansız Mekân Saray-ı Hümayun isimli sergimiz Üsküdar Bağlarbaşı Türk İslam Sanatları İhtisas Merkezi’nde 34 öğretmen ve 135 öğrencimiz tarafından hazırlandı. Doğayı Paylaşan Bitkiler ve Hayvanlar isimli sergi ise bilimsel bitki çizimi branşından 2 öğretmen ve 17 öğrencimizin yıl boyunca emek sarf ederek hazırlamış olduğu eserlerden oluşuyor. Ben İSMEK ailesi olarak çalışmalarından dolayı her birini ayrı ayrı kutluyorum. Sergimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Serginin haberini ve açılışa ait resimlerini 👉BURADAN görebilirsiniz.
Not; 
Bu sergi 2016 yılında Mayıs ayında düzenlendi ve bitti!


Zamansız Mekan sergisinin bulunduğu salonun orta kısmında bu Hamam Kubbe isimli çalışma vardı.
Hamam kubbenin hem içinde hemde çevresinde yine birbirinden güzel eserler vardı.
Resimlerini ayrı bir bölümde yayınlayacağım.





tile






Eserlerin isim kartları Seramik bölümünün hazırladığı seramik yapraklarla sergilendi.

Bu eserlerin ayrıntılı resimlerini bundan sonra ki bölümlerde görebilirsiniz.












 

Zamansız Mekan sergisine ait resimlerin 2. bölümünde görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder